Friday, January 21, 2011

tangis dan air mata


Entry kali ni saje untuk nk respon ngan entry ydp yg bertajuk “4 perkara yang kau tak patut tahu pasal aku”.  Lepas aku baca entry tu, aku rasa 3 dari perkara yang terkandung dalam entry tu aku pon ada. Cuma berbeza dari segi beberapa aspek ja.

Tapi yang paling contra ialah yang pasai menangis. . Dalam entry tu, perkara yang keempat ialah ydp tak penah menangis sejak tahun 1994. Ok, kalau ydp tak penah nangis, nydp plak nak ckap yg dia selalu sangat menangis.

1)

Masa kecik2, setiap minggu sekurang-kurangnya sekali aku akan menangis. Iaitu ketika aku MIGRANE..!!!! aku mula migrane sejak aku punyai ingatan. Maksudnya, masa aku masih bayi tu tak tau la aku ni dah kena migrane ke tak. Tapi sejak otak aku dah boleh menyimpan memori jangka panjang, yang aku tau, aku selalu sakit kepala.


Korang mungkin tak tau betapa seksanya aku masa aku kecik2 dulu. Setiap minggu migrane. Masa tu mana la aku nak pandai tahan sakit lagi. Setiap kali migrane, aku memang sure  akan meraung punya. Ayat yang aku selalu laungkan ialah “sakit kepala... sakit kepala... sakit kepala.....” sambil menangis teresak-esak. Even Kalau aku ingatkan balik peristiwa tu pon, aku rasa nak nangis.

Selalunya aku akan meraung sampai la arwah ayah aku jerkah kat aku suruh aku diam..!!! serius, die memang garang. Lepas die jerkah, walau sakit macam mana sekali pon, aku memang akan diam punya. Sebab takut kat ayah. Tapi still “sebek”... sakit dowh.

Tapi, aku mula berhenti menangis kerana migrane sejak aku form 1. Masa tu masuk asrama beb. Tak kan nak nangis depan kawan! masa mula2 masuk asrama tu seksa jugak la masa mula2 aku nak tahan sakit masa migrane. Sakit macam mana sekalipon, air muka kena jaga. Last2, aku macam dah lali dengan migrane, sampaila sekarang.

Tapi, aku bukan selalu nangis sebab migrane jew. Dah memang aku ni sensitip sikit. Walaupon muka aku selalu bagi Nampak ganas, tapi ati aku lembut. Cewah...

Ada banyak lagi senarai yang aku buat. Sampai jadi panjang sangat. So, sampai sini lah dulu aku cerita. Sebab2 dan kes2 yang lain nanti2 lah aku cerita lain. Ok? So, harap bersabar. 

To be continued...







 >>>sambungan>>>>


p/s : salahkah kalau lelaki menangis?

4 comments:

  1. muka da ganas dah..
    dalam hati ada taman...
    muahahahaha...

    ReplyDelete
  2. ya.....salah ka lelaki menangis...msa sy msok hsptl dlu sy pon ngs jgk...ngs sbb skt...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...